注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

崇尚完美

 
 
 

日志

 
 

【转载】非谓语动词考点10--主语一致  

2013-05-29 16:52:49|  分类: 高中英语 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

主语一致

非谓语作状语时, 其逻辑主语应是句子主语

1)    Looking on top of the wall,  _____.
A. many tall buildings were seen. B. there are many tall buildings.
C. I saw many tall buildings     D. the small town looked nice

2)    --What’s the matter with you?
--____ the window, my finger was cut unexpectedly.
A. Cleaning B. To clean C. While cleaning  D. while I was cleaning

3)    Having been attacked by terrorists,  _______.
A. doctors came to their rescue   B. the tall building collapsed 
C. an emergency measure was taken D. warnings were given to terrorists.

4)    While watching television, ________.
A. the doorbell rang          B. the doorbell rings 
C. we heard the doorbell ring   D. we heard the doorbell rings.

5)    Faced with a bill for $10,000, ______.
A. an extra job has been given to John  B. the boss has given John an extra job.
C. an extra job has been taken D. John has taken an extra job

6)    ____ along the quiet road at forty miles an hour, and then an old man suddenly started to cross the road in front of me.
 A. Driving    B. I was driving  C. Having driven       D. When I was driving

7)    In order to protect our planets, ____.
A. all kinds of pollution should be reduced   B. we should reduce all kinds of pollution   
C. the environment should be protected first.  D. it’s important to protect our environment.

8)    While listening to pop music, _____.
A. she fell asleep   B. the light went out 
C. someone knocked at the door   D. and she couldn’t help laughing

9)    Greatly moved by her words, ______ .
A. tears came to his eyes       B. he could hardly hold back his tears
C. tears could hardly be held back   D. his eyes were filled with tears.

10) Once lost , _______.
A.it is hard to get such a chance again.  B. to get such a chance will be difficult
C.one can never get such a chance again  D. such a chance might never come again

答案:

1.

C

2.

D

3.

B

4.

C

5.

D

6.

B

7.

B

8.

A

9.

B

10.

D

 

  评论这张
 
阅读(1)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018